Gebruik

Gebruik en toepassingen waterabsorbents

Heeft u een waterprobleem, overlast?? Teveel voor een dweil en te weinig voor een pomp, dan is Imsorb waterabsorbent granulaat de oplossing.

Imsorb waterabsorber granulaat is een nieuw revolutionair product, gemaakt van acrylamide copolymeer dat speciaal te gebruiken is bij lekkages en wateroverlast en maximaal 200 keer het eigen gewicht aan water opneemt.

Te gebruiken bij:

 • Wateroverlast op de vloerbedekking bij cv leidingen of radiatoren.

  1. Strooi het granulaat over de natte plek en dep het desnoods in de vloerbedekking.
  2. Laat het ± 5 à 10 minuten intrekken.
  3. Dan met de stofzuiger het granulaat verwijderen.
  4. Indien nog te vochtig, herhalen dan de stappen 2 en 3. Tot u het voldoende droog vindt
 • Dak- en gootreparaties.

  1. Strooi ruim om de te repareren plaats een laag granulaat van minimaal twee keer de waterhoogte, zodat er een dijkje ontstaat.
  2. Het water wordt geabsorbeerd en sluit hermetisch af op de ondergrond. Er kan nu geen water meer toestromen.
  3. Strooi een dun laagje granulaat over de te repareren plek om het water uit de dakbedekking of goot te verwijderen en veeg dit na 5-10 minuten weg; zo kan de droge dakbedekking sneller en nog beter hersteld worden.
  4. Als het werk klaar is, het granulaat afvoeren.
 • Het onttrekken van vocht uit beton- of tegelvloeren.

  1. Strooi of blaas een dun laagje over de vochtige vloer en na ± 30 minuten is de vocht uit de vloer. Hierna kan de absorber opgeveegd worden.
  2. Herhaal de procedure, indien de onderliggende vloer nog te vochtig is.
 • Waterslurp zak.

  1. Lekkage, reparatie, ontdooien, schoonmaken wasmachine, lekkage langs muren in kelder, bilgewater, filters wisselen, radiatoren vervangen etc?
  2. Leg dan de waterslurp zak goed onder de te verwachten waterstroom. Het granulaat in de zak zal binnen 5 minuten beginnen het water te absorberen en om zetten in een gel.
 • Condensvreter

  1. Heeft u een vochtige ruimte, muffe lucht, en schimmelvorming, omdat het er vochtig is?
  2. Hang dan de condens slurper op aan een haak, o.i.d. en de vochtige lucht zal worden geabsorbeerd door het granulaat in het zakje.
  3. Eenvoudig toe te passen bij een caravan of boot.
 • Brandbestrijding

  1. De waterabsorber kan ook gebruikt worden voor brandbestrijding. Omdat de waterabsorber een gelei-achtige massa wordt, houdt de absorber het water langer vast en zal de brand effectiever bestreden kunnen worden. Ook zal de absorber de bomen afsluiten, zodat het vuur zich niet kan ontwikkelen.